PGA TOUR 2K23

WILMINGTON COUNTRY CLUB

Est. Read Time1 minutes, 41 seconds

Locatie: Wilmington, Delaware (USA)

Ontworpen door: Robert Trent Jones 

Totaal oppervlak: 7.534 yards

Wilmington Country Club ligt in de golvende heuvels van de Brandywine Valley en is een van de meest prestigieuze golfbanen van de VS. 

Ondanks een golfgeschiedenis van meer dan een eeuw en allerlei evenementen op hoog niveau die er hebben plaatsgevonden, is 2022 de eerste keer dat PGA Tour een bezoekje brengt bij Wilmington CC, met de komst van de BMW Championships (de tweede stop van de FedEx Cup Playoffs). 

Met meer dan 7.500 yards vanaf de championship tees, heeft de South Course nauwe fairway landingsgebieden, hoge flash faced bunkers, en grote greens met meerdere secties. Struisgras biedt een zacht, verzorgd oppervlak op de tees en fairways waarvandaan je de bal slaat. Maar als je in de rough terechtkomt, moet je erg je best doen om uit het fescue gras te komen. 

De South Course vereist dat je in elk aspect van je spel op je top bent, en het wordt gezien als een van de beste golfbanen van de Verenigde Staten.

Uitgelichte hole: nr. 18 (446 yards, par 4)

Als je op de 18e tee staat, word je geconfronteerd met een intimiderende opwaartse approach shot voor deze dogleg, par 4 closing hole. 

Op het korte gras blijven is absoluut cruciaal voor deze hole. De meeste spelers proberen om hun slag in de bocht van de fairway te laten landen, om zo een schappelijke slag de green op te krijgen. De positie van de pin bepaalt hoe moeilijk je volgende slag is; hoe verder je pin naar achteren ligt, hoe blinder je tweede slag wordt. 

Bunkers zijn aan beide kanten van de fairway strategisch geplaatst om alle tee shots die te veel naar links of rechts gaan op te slikken, en er ligt in ruime mate lang gras dat je afstraft. 

Maar het is niet het einde van de hole als je in de rough belandt. Canadees Gary Cowan maakte golfgeschiedenis toen hij de bal had uitgeholed voor een eagle vanuit de rough aan de linkerkant en daarmee de US Amateur competitie in 1971 won. 

De green is duidelijk verdeeld in twee helften: een verhoogd achterkant en een lagere sectie aan de voorkant dat als een bowl fungeert. Perfect als de pin aan de voorkant ligt, maar frustrerend en lastig als het aan de achterkant van de green ligt. Kom je iets tekort, dan rolt je bal 60 yards of meer terug op de fairway. 

Kan jij het aan? Kom en ga de uitdaging aan, in PGA TOUR 2K23