PGA TOUR 2K23

THE RENAISSANCE CLUB

Est. Read Time1 minutes, 33 seconds

Locatie: North Berwick, Scotland

Ontworpen door: Tom Doak

Totaal oppervlak: 7.300 yards 

The Renaissance Golf Club ligt aan de Schotse kust, met een panoramisch uitzicht vanaf heel Firth of Forth. 

Wanneer je je een weg baant door de links, word je gezegend met enkele van de meest uitdagende holes die Schotland je te bieden heeft. De baan werd oorspronkelijk uitgehouwen uit het naaldbos en de bomen werden weggehaald om de onderliggende zanderige duinen bloot te leggen. Er staan nog een paar strategisch geplaatste bomen op de fairways voor de definitie en esthetische kwaliteit van de baan.

Maar laat je niet misleiden door al het moois; dit is een baan die zelfs de beste golfers uitdaagt. Met meerdere holes waarbij je lange slagen moet maken vanaf de tee, ligt The Renaissance Club goed bij de big hitters, en tenzij je precies recht slaat, is er grote kans dat je afgestraft wordt door het lange gras. 

Dit is geen traditionele, links setup; door golvende fairways en verhoogde greens is over de grond spelen niet altijd mogelijk. Daarom moet je voor de enige optie gaan waarbij je de bal hoog speelt, en te maken krijgt met de zware wind aan de Schotse kust. 

The Renaissance Club scheidt het kaf van het koren; waar hoor jij bij? Kom en ontdek het zelf, en ga de uitdaging aan in PGA TOUR 2K23

Uitgelichte hole: nr. 9 (218 yards, par 3)

De 9e hole van The Renaissance Club is een relatief nieuwe toevoeging aan de baan. Het ligt op een stuk kustlijn met holes acht tot 12, en wordt door velen gezien als het ‘kroonjuweel’ van de club. 

Maar omdat het zo mooi is, betekent niet dat het makkelijk is. Dit is een strenge test voor elke golfer, wat je niveau ook is. Het is de langste par 3 van de baan en je wordt er vaak geconfronteerd met de heftige tegenwind die richting de Noordzee gaat. 

Zelfs als het je lukt om de bal op de green te krijgen vanaf je tee shot, word je geconfronteerd met een aflopende green die vanaf elke afstand een zware test vormt voor de putter. 

Een par is bij deze hole een goede score, een birdie komt zelden voor, en je hoeft zeker niet teleurgesteld te zijn met een bogey. Wat wordt jouw score? Kom er zelf achter in PGA TOUR 2K23.