PGA TOUR 2K23

TORREY PINES

Est. Read Time1 minutes, 40 seconds

Locatie: San Diego, California, USA

Ontworpen door: William F. Bell 

Totaal oppervlak: 7.802 yards (South Course); 7.258 yards (North Course) 

Welko bij Torrey Pines, Amerika’s bekendste gemeentelijke golfbaan. Torrey Pines Golf Complex ligt op de kliffen en kijkt uit op de Stille Oceaan, en is het thuis van twee kampioenschapsgolfbanen: de North en South.

Met net iets meer dan 7.800 yards, is de South Course van Torrey Pines de langste baan waarop wordt gespeeld in een regulier PGA evenement, en in 2021 werd er een memorabele US Open gehouden, die gewonnen werd door Jon Rahm.

 

Beide banen zijn uitzonderlijk lang en testen je vaardigheden met nauwe fairways, weelderig rough, en allerlei bunkers die over de banen zijn verspreid. De South Course wordt beschouwd als de uitdagendere baan, en de North Course biedt adembenemend uitzicht op de Stille Oceaan en de omliggende kliffen. Maar verlies jezelf niet in het mooie uitzicht. Bij beide banen worden afgedwaalde tee shots en een onnauwkeurige approach van de green afgestraft.

Er is nog iets anders wat je moet onthouden – omdat Torrey Pines is aan de kust van San Diego ligt, kan het weer soms onvoorspelbaar zijn. Er is vaak dichte zeemist in de ochtend, en golfers kunnen mist, wat wind, en heel soms regen verwachten naast het typische gematigde klimaat en zonneschijn. 

 Test je vaardigheden en ga de uitdaging van Torrey Pines aan.

 

INSERT OVERHEAD IMAGE OF FEATURED HOLE 

Uitgelichte hole: nr. 3 South Course (200 yards, par 3)

Uitkijkend op de community van La Jolla aan de heuvelige kust van San Diego, is de par-3 derde hole van Torrey Pines South Course echt een lust voor het oog. Het wordt gezien als een van de meest pittoreske par 3’s in het land, maar een afdalende approach van 200 yards is niet de makkelijkste slag in golf.

Clubselectie is uiterst belangrijk bij Torrey Pines, en dit is ook zeker geen uitzondering. Afhankelijk van de omstandigheden, kun je hier zo kort gaan als een nine iron, of zo lang als een rescue wood.

Het algemeen advies is hier om het op veilig te spelen en door het midden richting de green te slaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een grote zandbunker slokt alles op wat te kort wordt geslagen. Ga long, links, of rechts, en je wordt geconfronteerd met een van de lastigste up-and-downs die Torrey Pines te bieden heeft.

Een par is hier een goede score. Hoe breng jij het ervan af? Kom en ga ervoor op PGA TOUR 2K23.