PGA TOUR 2K23

TPC SOUTHWIND

Est. Read Time1 minutes, 10 seconds

Locatie: Shelby County, Tennessee

Ontworpen door: Ron Prichard

Totaal aantal yards: 7.244 yards

TPC Southwind ligt binnen de gated-community lifestyle in het zuidoosten van Memphis en is PGA TOUR’s enige privé golfclub in Tennessee.

Met 94 bunkers en 10 waterwaterhindernissen wordt TPC Southwind door velen gezien als een van de meest uitdagende banen op het PGA schema. De visie van baanontwerper Prichard was om een uitdagende baan te ontwerpen waarin de subtiele nuances van het bestaande landschap waren verwerkt. Hierdoor zijn de fantastische Bermuda greens doorkruist door golvende zoysia fairways, en talloze meren, beekjes, en vijvers.

Dit is echt een baan voor de denkers; door een aantal dogleg holes zijn clubselectie en precisie vanaf de tee erg belangrijk. PGA TOUR 2K23 geeft je de mogelijkheid om deze boeiende golfbaan op te gaan die spannend, ingewikkeld en inspirerend is, waardoor je terug blijft komen voor meer.

Uitgelichte hole: nr. 11 (165 yards, par 3)

Een van de meest bekende holes van TPC Southwind, is de par-3 11e. Het wordt beschouwd als een kleinere versie van de bekende 17e island green van TPC Sawgrass, maar met een eigen uniek karakter. Deze karakteristieke hole vergt een lange ijzer of wood, om het smalle landingsgebied te bereiken.

Het water biedt voldoende bescherming aan de gehele rechterkant van de golvende green, dus je kunt het vergeten om langs die kant te gaan. Zelfs als je zoveel geluk hebt dat je de green in één keer vindt, is er een grote kans dat je achterblijft met een two-putt for par.

Clubselectie is essentieel, vooral met de aanwezige wind op deze hole. Het wordt gezien als een van de meeste lastige par 3's op de PGA TOUR.