PGA TOUR 2K23

ATLANTIC BEACH COUNTRY CLUB

Est. Read Time1 minutes, 14 seconds

Locatie: Florida, USA

Ontworpen door: Erik Larsen 

Totaal oppervlak: 6.815 yards 

Gelegen in het hart van Atlantic Beach, Florida, en slechts drie blokken vanaf het oceaan, biedt Atlantic Beach Country Club een golfervaring als geen ander. Deze kampioenschapsbaan met 18 holes ligt in Florida's unieke landschap, met wilde dieren en een warm klimaat, en staat bekend om de speelomstandigheden, snelle greens, en een boeiende indeling. Atlantic Beach Country Club is even uniek als uitdagend. 

De golfbaan bij Atlantic Beach heeft een rijke geschiedenis. De memorabele Greater Jacksonville Open in 1966 werd er gehouden, waar de grote Jack Nicklaus de allereerste albatross scoorde in een toernooiwedstrijd, waarmee hij een double eagle scoorde op de par 5 18e. 

Vijf sets van tee boxes betekent dat je kunt bepalen met welke lengte je wilt spelen. Atlantic Beach is het perfecte voorbeeld van een risk-reward golfbaan. 

Uitgelichte hole: nr. 18 (537 yards, par 5)

We konden natuurlijk niet niet par 5 18e selecteren als je kijkt naar de associatie met de legendarische Nicklaus, en het memorabele moment in 1966. Als je op de tee staat, is deze hole misleidend uitdagend. Trap er niet in en denk niet dat het een eenvoudige golf hole is. Het is misschien wel lang en recht, maar er stroomt water aan de linkerkant van de fairway van de tee tot de green, dus alles wat te ver links gaat, eindigt in het water of buiten de baan. 

De bomen langs de fairway zien er misschien mooi uit, maar de relatief nauwe fairway betekent dat als je niet recht gaat, je in de problemen raakt. Meer dan 60 jaar geleden, bewees The Golden Bear dat je met twee slagen de green kon bereiken. Kijk of je dit iconische schot uit 1966 na kunt doen, in PGA TOUR 2K23.