PGA TOUR 2K23

PGA TOUR 2K23: nieuwe besturing, nieuwe banen, meer features

Est. Read Time6 minutes, 26 seconds
PGA TOUR 2K23 zit boordevol verbeterde besturing, gloednieuwe speelbare mannelijke en vrouwelijke profs en een gevarieerd aanbod aan game modes, inclusief Topgolf. Lees meer over de nieuwste features in het allereerste Clubhuisverslag.

Welkom bij het Clubhuisverslag, jouw centrale punt voor gedetailleerde analyses, rechtstreeks van de ontwikkelaars. Elk Clubhuisverslag zit boordevol nuttige informatie en beschrijft de nieuwste features van dit jaar. En daarmee is het wachten voorbij: PGA TOUR 2K23 is beschikbaar als pre-order en accepteert nu starttijden.

Terwijl jij in PGA TOUR 2K21 je rechte drives sloeg en putts maakte, hebben wij hard gewerkt aan de uitbreiding van de features waar je zo van bent gaan houden én hebben we ze uitgebreid met nog meer opties om te verkennen. Voordat je officieel de baan op kunt in PGA TOUR 2K23, wanneer de game op 14 oktober uitkomt voor Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 en Steam, willen we je nu alvast de tools geven die je nodig hebt, zodat je op het hoogste niveau kunt spelen wanneer je de afslagplaats betreedt. Hier vind je alles wat je moet weten over de nieuwe besturing, gloednieuwe speelbare profs, adembenemende banen en een overvloed aan features die je vindt in de meest authentieke golfsimulatiegame tot nu toe.

ANALOGE SWING

Een verpletterende drive vanaf de afslagplaats begint altijd met een zelfverzekerde benadering. Voordat je de club ook maar vastpakt, moet je jezelf op je gemak voelen met je beginstand. Daarom kun je in PGA TOUR 2K23 kiezen tussen de standaard analoge swingstick-swing en de nieuwe 3-Click-swing.

Als je op zoek bent naar een swing die een traditionele, real-life golfbeweging weerspiegelt, dan is de analoge swingstick-swing waarschijnlijk een goede keuze voor jou. Je begint de beweging door de analoge stick recht naar achteren te trekken en op het juiste moment naar voren te duwen wanneer de krachtmeter de sweet spot bereikt, voor een zijdezacht schot dat over de fairway wordt geslagen.

Tempo en timing zijn cruciaal bij je backswing: te snel zwaaien hoekt je slag en te traag zijn veroorzaakt een slice. Een naadloze, vloeiende follow-through zorgt voor die perfecte slagen – en een opwindende kick. Veel spelers voelen zich meteen thuis met deze klassieke swingtechniek en vinden zo binnen de kortste keren de fairway.

3-CLICK-SWING

Voor de 3-Click-swing, die zijn debuut maakt in de PGA TOUR 2K-franchise, moet je de A/X-toets (afhankelijk van jouw platform naar keuze) ingedrukt houden en loslaten voor kracht en er twee keer op klikken om je swingpad en de stand van je clubblad uit te lijnen. Het is zo simpel als een, twee, drie.

De presentatie verschilt van het traditionele 3-Click-swingmechanisme dat je misschien in eerdere golfgames hebt gezien: in plaats van een horizontale balk zie je een cirkelvormige krachtmeter die wordt weergegeven wanneer je jouw positie inneemt. Ongeacht of je met een ijzer slaat, pitcht of chipt... de vorm van de meter verandert niet.

Om je slag te beginnen, houd je de knop ingedrukt tot de gewenste kracht en time je het loslaten wanneer deze de krachtcirkel nadert: het overschrijden van het aanbevolen bereik resulteert in een te harde slag of vice versa. Nadat je hebt losgelaten, begint een groene stip tegen de klok in te bewegen aan de onderkant van de cirkel. Druk snel op de knop aan de bovenkant van de cirkel om je swingpad te bepalen. Door een tweede keer op de knop te drukken wanneer deze de onderste markering bereikt, wordt bepaald of het clubblad open of gesloten is

Je kunt op elk moment de moeilijkheidsgraad veranderen, maar dit beïnvloedt wel de swingsnelheid van de meter – in tegenstelling tot de Analoge Stick. Experimenteer met de Analoge Stick- en 3-Click-swings om uit te vinden wat voor jou het beste werkt in PGA TOUR 2K23.

SPEEL ALS DE PROFS

PLAY AS THE PROS

PGA TOUR 2K23 is de enige plek waar je kunt spelen als, of tegen, Tiger Woods, Justin Thomas, Collin Morikawa, Lexi Thompson en meer. De 11-voudig PGA TOUR Player of the Year heeft een diverse groep getalenteerde, speelbare profs waar je in-game mee kunt swingen. In het verleden kon je het alleen opnemen tegen de profs, maar voor het eerst in de PGA TOUR 2K-franchise kun je de controle krijgen over de grootste namen uit de golfwereld.

Alsof één van de grootste atleten aller tijden nog niet genoeg is, voegen we er nog eentje aan toe in de vorm van een speelbare beroemde prof: Michael Jordan. Speel met een van de grootste scoorders van de NBA op de green en vanaf de fairway. Jordan is slechts een van de vele speelbare beroemdheden in PGA TOUR 2K23, maar op de rest zal je nog eventjes moeten wachten.

BEZOEK WERELDBEROEMDE BANEN

In de sportwereld kan geen enkele locatie tippen aan de natuurlijke schoonheid van de prachtige banen van de PGA TOUR – en ze liggen allemaal op je te wachten in PGA TOUR 2K23. Gevormd door kronkelende rivieren, weelderig glooiende heuvels en ruige gebergtes, heeft elke baan een adembenemend landschap dat het decor vormt voor wedstrijden met een elitair gevoel.

PGA TOUR 2K23 heeft een uitgebreide verzameling gelicenseerde banen waar de meest onvergetelijke momenten van het spel hebben plaatsgevonden – en nu is het tijd om jouw stempel op de geschiedenis te drukken. Ervaar de schoonheid én de uitdaging die het spelen op wereldberoemde locaties met zich meebrengt.

Bij de lancering vind je 20 gelicenseerde banen in de game, waaronder de nieuwe Wilmington Country Club, The Renaissance Club, St. George's Golf and Country Club en nog veel meer. Kijk uit naar de volledige onthulling van alle banen in PGA TOUR 2K23.

START JOUW PGA TOUR-MyCAREER

Begin je professionele carrière in de MyCAREER-mode van PGA TOUR 2K23 als lid van de Korn Ferry TOUR en promoveer naar de ongeëvenaarde competitieve omgeving van de PGA TOUR. Bij elk toernooi word je op de proef gesteld door het beste talent ter wereld, waarbij je strijdt om FedExCup-punten en een kans op de eerste plaats in het klassement. Gebruik je MyPLAYER-creatie om naam te maken door de juiste slagen te maken en een van de legendarische spelers van de game te worden. Ga de strijd aan met de elementen en je medespelers om je naam op talloze trofeeën te graveren, met als hoogtepunt een kans op het prestigieuze THE PLAYERS Championship.

SPEEL GOLF ALS NOOIT TEVOREN

PGA TOUR 2K23 biedt een reeks game modes en formats voor jouw plezier. In onze vorige game had de multiplayer de altijd chaotische Divot Derby, waarin spelers zo snel mogelijk van de afslagplaats naar de vlag raceten om als winnaar te worden uitgeroepen, en Online Societies waarin je medespelers over de hele wereld kon uitdagen in één- tot vierdaagse toernooien. Deze populaire spelvormen keren terug in PGA TOUR 2K23, samen met de traditionele Stroke & Match Play – maar we kijken er enorm naar uit om Topgolf in de groep te verwelkomen.

Dit levensechte entertainmentparadijs, waar je het best met vrienden en familie van kunt genieten, maakt nu deel uit van PGA TOUR 2K23, waar je zowel lokaal als online plezier kunt maken. Stap alleen of met maximaal drie andere spelers op een van de vele driving range-matten en kleur de glinsterende skyline wit met een stortregen aan golfballen. Sla om de beurt 10 ballen en probeer punten te verzamelen door te mikken op de reeks kleurrijke, ronde en vierkante doelen. De speler met de meeste punten aan het einde van de ronde wordt tot winnaar uitgeroepen.

DEEL JOUW CREATIVITEIT OP DE BAAN

SHARE YOUR COURSE CREATIVITY

Laat je fantasie de vrije loop met de PGA TOUR 2K23 Course Designer. Er is al een uitgebreid portfolio met gelicenseerde banen in de game, maar waarom zou je niet jouw eigen baan aan de mix toevoegen?

Met behulp van een uitgebreide toolbox aan objecten en features kun je 18 holes van ongekende schoonheid aanleggen, urenlang een gevaarlijk moeras met verraderlijke rivieren ontwerpen, een dichte bosbaan in links-stijl creëren die door torenhoge bomen kronkelt en nog veel meer. De enige limiet is de limiet die je voor jezelf stelt. Laat je creativiteit de vrije loop en deel je meesterwerk met je vrienden en de community door deze te uploaden.

PGA TOUR 2K23 heeft opwindende banen, competitieve formats om je vaardigheden te bewijzen, meer modes om je creativiteit aan te wakkeren en een sterrencast van profs onder leiding van Tiger Woods. We kunnen niet wachten tot je op 14 oktober met de game start en alles zelf kunt ervaren, dus blijf in de komende weken kijken voor meer verslagen, analyses en 'how to'-handleidingen!

* De speelbare Michael Jordan is beschikbaar als onderdeel van het Michael Jordan Bonus Pack. Het Michael Jordan Pack is inbegrepen bij de Deluxe-editie en de Tiger Woods Digital-editie van PGA TOUR 2K23.

Pre-order bonusaanbieding beschikbaar voor PGA TOUR 2K23 Standard-editie tot en met 13 oktober 2022. Aanbieding geldt voor de Michael Jordan Bonus Pack. Digitale pre-orders: items zijn automatisch beschikbaar in de game bij de lancering. Fysieke pre-orders: pre-order om gegarandeerd toegang te krijgen tot het Michael Jordan Bonus Pack, items worden dan in-game verzilverd via de code die in de doos zit. Voorwaarden zijn van toepassing.