PGA TOUR 2K23

Clubhouse Report: NextMakers Detail PGA TOUR 2K23 Course Designer

Est. Read Time4 minutes, 5 seconds
Ontdek de nieuwe toevoegingen van de ervaren course-designer NextMakers VctryLnSprts en Crazycanuck1985 aan de Course Designer in PGA TOUR 2K23.

PGA TOUR 2K23 brengt je dichter bij de sport met prachtig realisme en sublieme authenticiteit, terwijl er ook ruimte overblijft om je fantasie de vrije loop te laten. Tijdens je MyCAREER-traject speel je op wereldberoemde banen die zijn ontworpen door legendarische architecten. Naast de uitdagende PGA TOUR-banen en originele events van de creatieve breinen van de HB Studios, kun je jouw eigen meesterwerk creëren met behulp van de Course Designer.

De Course Designer was een van de populairste features van PGA TOUR 2K21 vanwege de sandbox-achtige gameplay en de eindeloze herspeelbaarheid. 2K23 brengt de feature terug met nieuwe tools en elementen om jouw droombaan te bouwen. Vóór de lancering spraken we met NextMakers VctryLnSprts en Crazycanuck1985 om de vele verbeteringen van de modus te bespreken.

VctryLnSprts

Vertel ons eens over jezelf en je creatie in PGA TOUR 2K23?

Mijn merk is VctryLnSprts, dus ik heet ook VctryLnSprts in de gaming-community's, en ik maak deel uit van de PGA TOUR 2K-familie sinds HB de originele The Golf Club produceerde. Ik ben een voormalig PGA of America-clubprofessional, dus het spelen van videogame-golf heeft altijd mijn interesse gewekt als hobby, en met de course creator als onderdeel van de game, ben ik nog meer geïnteresseerd in de ervaring ervan. Sinds ik de originele game The Golf Club kocht, heb ik meer dan 10.000 uur in de course designer geïnvesteerd. Ook heb ik meer dan 50 solo- en samenwerkingsontwerpen voor de franchise gepubliceerd, waarvan sommige door de jaren heen officiële HB-/2K-banen zijn geworden. Ik was ook een groot voorstander van het ontwerpen van unieke of 'andere' soorten banen voor de game, zoals avonturenbanen, par 3's en minigolfontwerpen (die zijn niet zo makkelijk als men misschien denkt, het ontwerpen duurt net zo lang als een normale baan, zo niet langer).

Wat waren je eerste indrukken van de Course Designer?

Vanaf het moment dat ik hem uitprobeerde in The Golf Club, voordat het PGA TOUR 2K werd, was ik op slag verliefd op de Course Designer. Maar mijn eerste indruk was misschien wel dat het creëren van toernooiwaardige banen niet zo makkelijk was als ik aanvankelijk dacht. Het heeft heel veel uren oefening en ervaring gekost om de tools onder de knie te krijgen. Ik zeg vaak tegen mensen dat het hebben van een visie voor een baan één ding is, maar weten hoe je die visie op 'digitaal papier' binnen de course creator creëert, is een vaardigheid op zich. Ik heb veel online tutorials en streams gekeken om het te leren en na de eerste paar designs begonnen mijn banen beter te worden – en toen werd het pas echt leuk om te ontwerpen.

Hoe is de Course Designer veranderd ten opzichte van 2K21?

Het basisproduct van de Course Designer in 2K23 is eigenlijk niet heel anders – en dat is in veel opzichten een goede zaak. Mensen zoals ik, die duizenden uren met de tools hebben gewerkt, willen niet een heleboel dingen opnieuw leren om dezelfde resultaten te krijgen als vroeger. Maar ik zou wel zeggen dat er in de versie van dit jaar verbeteringen zijn van levenskwaliteit, zoals verbeteringen in de spline-tool om paden te leggen voor omheiningen en muren en een nieuwe UI die vrij efficiënt werkt als je er eenmaal aan gewend bent. Ik denk dat we goed op weg zijn met dit product en wat het doet om de levenscyclus en levensduur van de game te verbeteren.

Welke tips zou je geven aan iemand die een baan creëert?

Mijn grootste tip voor baanontwerpers is om plezier te hebben in het creëren van je ontwerp en om de dingen te maken waar jij blij van wordt. Maar als je jezelf echt wilt verdiepen in de vaardigheden en kennis die nodig zijn om uitstekende banen te ontwerpen, dan zijn de tutorials van CrazyCanuck1985en B101 Design verplichte kost op YouTube. Het is prima om te willen dat anderen ook van jouw ideeën en ontwerpen kunnen genieten, maar als dat je interesse heeft, wees er dan op voorbereid dat je ontwerp het moet opnemen tegen de honderden geweldige ontwerpen die elk jaar worden gepubliceerd. Daarom wil je er dus voor zorgen dat jouw kwaliteit en architectuur in je creatie naar voren komen.

Crazycanuck1985

Wat vond je interessant aan de Course Designer?

Ik ben in 2014 in de oorspronkelijke game (The Golf Club 1) begonnen met het ontwerpen van banen. Wat me meteen aantrok in de tool was hoe relatief eenvoudig het was om te gebruiken en hoe krachtig het was als je eenmaal je draai had gevonden.

Welke elementen heb je het meest gebruikt tijdens het ontwerpen van je golfbaan?

Ik heb de nieuwe features van de Course Designer ingezet, waaronder de sterk verbeterde spline-tools, waardoor alles veel sneller ging. Deze mogelijkheid om een pad te leggen voor omheiningen is ook een feature waar de community al een tijdje om vroeg. En wat vroeger een nogal lastige taak was, kan nu in enkele seconden worden gedaan!

Is jouw baan makkelijk te onderscheiden van andere banen? Zijn er unieke features?

Voor degenen die bekend zijn met mijn banen: ik geniet er echt van om de omgevingen rondom de baan te creëren en de speler het gevoel te geven dat een baan daar in het echt zou kunnen bestaan. Ik gebruik ook graag kliffen en dramatische verlichting om een blijvende indruk achter te laten. Maar het gaat niet alleen om de looks! Ik vind dat mijn banen in 2K23 veel variatie bieden en de speler van tee tot green uitdagen.

Beschikt jouw baan over er een featured hole?

In Echo Park is de 6e par 4 mijn favoriet. Kort, maar met veel bunkers aan beide zijden van de fairway. Als je op de green wilt driven of een korte putt wilt maken, moet je heel nauwkeurig zijn vanaf de tee. In Old Marina is het moeilijk kiezen, maar 13-15 is een fantastisch stuk dat heen en weer gaat langs de kust en het laatste deel van je ronde inluidt.

Experimenteer met gloednieuwe tools en technieken in de PGA TOUR 2K23 Course Designer en deel je creaties met ons en de community! Als je meer wilt weten over PGA TOUR 2K23, bekijk dan onze andere Clubhuisverslagen en we zien je op de links!