PGA TOUR 2K23

EAST LAKE GOLF CLUB

Est. Read Time1 minutes, 21 seconds

Locatie: Atlanta, Georgia

Ontworpen door: oorspronkelijk, Tom Bendelow (1908). Gerenoveerd door Donald Ross (1913) en gemoderniseerd door Reece Jones (1994)

Totaal aantal yards: 7.346 yards

Regerende kampioen: Rory McIlroy (2022 Tour Championship)

East Lake, opgericht in 1904, is de oudste golfbaan in Atlanta, Georgia en was de thuis van legendarische golfer, Bobby Jones. Vandaag is het een gastheer van de PGA Tour Championship—het hoogtepunt van de PGA Tour Playoffs voor de FedEx Cup.

East Lake ligt minder dan 10 km van het centrum van Atlanta en is gebouwd op de locatie van een oud amusementenpark. En wie hier speelt, ervaart met zekerheid een achtbaan aan emoties vanaf het moment dat zij de eerste tee op stappen.

East Lake Golf Club heeft een opvallende parkland layout en staat bekend om zijn zachte contouren en relaxte setting. Sinds 2004, is de gemiddelde winnende score 11.5-under par, wat het een van de makkelijkere banen van PGA TOUR maakt. Maar laat dat je niet misleiden; er zijn al velen in de val van schijnveiligheid gelokt. Bunkers die verspreid zijn over de baan wachten om ongelukkige slagen op te vangen, een overvloed van bomen maken het landingsgebied vanaf de tee smal, en je kunt je erg lastig aan het dikke Bermuda gras ontsnappen.

Uitgelichte hole: 15e (par 3, 209 yards)

De par 3 15e, oorspronkelijk de zesde hole, van East Lake Golf Club was de eerste ontworpen island green in Amerika. Deze hole is ontzettend intimiderend en potentieel een scoresloper. De championship tees liggen achter het meer en je moet bijna 200 meter halen voordat je bal land raakt.

Hierbij komt de relatief smalle green, en een overheersende wind die je bal richting het water aan de rechterkant duwt, en je hebt een van de meest uitdagende holes van East Lake.

De bunker aan de rechterkant lijkt aantrekkelijk, maar dan heb je een angstaanjagend return shot. Sla je te hard zacht op de green, en je hebt een dreigende two-putt om te proberen par te redden.